YAG IRIDOTOMIA PËR GLAUKOMË

Për glaukomën me kënd të mbyllur, një kënd jashtëzakonisht i ngushtë i drenimit të lëngut të syrit mund të jetë faktor rreziku për një sulmi akut glaukomatoz, që përbën një urgjencë të rrezikshme oftalmologjike me rrezik akut të verbërisë.

Për të përmirësuar qarkullimin e lëngut intraokular dhe për të zvogëluar rrezikun e një sulmi akut të glaukomës, YAG laseri përdoret për të krijuar një hapje të vogël në iris.