SYTË E THATË

Kataraktet janë shkaku i më shumë se 40 për qind të të gjitha gabimeve të rënda refraktive në mbarë botën. Kataraktet e lidhura me moshën, të cilat mund të shfaqen nga mosha 60 vjeç janë forma më e zakonshme. Meqenëse kjo sëmundje e syrit shfaqet kaq shpesh, kjo procedurë për të përmirësuar shikimin është operacioni më i zakonshëm i syrit.

Sot, patologjia e syve të thatë është gjendja më e shpeshtë në oftalmologji. Sipas studimeve të fundit, rreth çdo i pesti pacient që viziton oftalmologun ka sy të thatë. Sytë e thatë shpesh shfaqen si simptomë që ka lidhje me sëmundje të tjera. Megjithatë, ndikimet e përditshme të mjedisit, inflamacioni ose hormonet e vetë pacientit mund të jenë gjithashtu shkaku i syve të thatë.

DRY EYE UNIVERSITY CERTIFICATE

Sytë e thatë nuk duhet nënvlerësuar. Simptomat mund të ndryshojnë nga nje bezdi e lehtë në jetën e përditshme deri te dëmtimi i kornesë që mund të shkaktoj probleme me kualitetin e shikimit të pacientit.Pas një diagnoze të detajuar, ne përdorim një kombinim të metodave të trajtimit simptomatik dhe shërues të përshtatura varësisht nga shkaktarët.Ju mund të gjeni më shumë informacione në broshurën tonë për Syrin e thatë.